Seyahat

İzmir'in En İyi Kamp Alanları

İzmir Mekan Rehberi     09 Haz, 2020     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Ege'nin en gözde tatil beldesi olan İzmir, her yaz ayında hınca hınç bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en çok turist çeken illerinden biri olan İzmir, yıl boyu özellikle de yaz ayları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Birbirinden güzel sahilleri olan bu Ege şehri, kamp yapmak isteyenler için sunduğu alternatiflerle de doğa ile buluşma şansı yaratıyor.

Eşyalarınız ve kamp malzemeleriz hazırsa, hadi İzmir'i hızlıca yakından tanıyalım...

1. İngiliz Burnu Kamp Alanı – Foça
İzmir Mekan Rehberi

İzmir kamp yerleri arasında son zamanlar adı duyulan ve İzmir’in en sıcak günlerinde dahi serin olan havası bu kamp alanının avantajlarını arttırıyor. Berrak bir denize sahip olmasının yanı sıra Eski Foça’dan da yürüyerek dahi gidilebiliyor.

2.Kalemlik Orman Kampı – Özdere
İzmir Mekan Rehberi

Çam ağaçlarının yoğun olduğu ve denize sıfır bir arazi içine kurulu bu orman kampı tatil beklentilerinize fazlasıyla yetiyor. Bu tesisin içerisinde kamp dışında ayrıca aktivitelerde mevcut, hem safari keyfi yapabilir hem de paintball oynayabilirsiniz. Market ve restoran işletmelerinde yer aldığını söyleyebiliriz.

3. Balaban Göleti Kampı – Menderes
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in Menderes ilçesinin hemen hemen her noktası kampçılar için kamp yeri olarak değerlendirilebiliyor. Balaban Gölü, İzmir’de az bilinen kamp yerleri arasında gösteriliyor. Her hangi bir tesise bağlı olmayan bu kamp alanı doğa ile baş başa kalmak isteyenler için oldukça ideal. Balaban Gölün de kamp yapmak isterseniz ilçeden tüm ihtiyaçlarını almayı unutmayın.

4. Şirin Baba Camping – Karaburun
İzmir Mekan Rehberi

Karaburun’un berrak ve masmavi denizinde yüzmek, ağaçların gölgesinde dinlenmek kamp yapanlar için en ideal yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Dolungaz koyunda olan bu tesis sizlere ‘iyi ki’ dedirtecek güzellikte imkanlar sunuyor.

5. İzmir Karagöl Tabiat Parkı – Karşıyaka
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar mevkiinde bulunan bu tabiat harikası parkı Kamp yerleri arasında en çok bilinen ve tercih edilen yerler arasına giriyor. Yaz aylarında kamp yapmak için kalabalık olsa da, en uygun aylar olan Mart,  Nisan, Eylül, Ekim ve Kasım zamanında gitmek.

6. Su Uçuran Şelaleri Kamp Alanı - Aliağa
İzmir Mekan Rehberi

Tüm güzellikleri ile kampçıları kendisine çeken bu güzel kamp alanı, şehrin kalabalığından uzaklaşmak için ideal bir yer. Araç olmadan gidilmesinin zor olduğunu belirtmek isteriz ama gittiğiniz zaman mavi ile yeşilin bir arada tadını çok keyifle çıkartacaksınız.

7. Delikli Koy Kamp Alanı – Çeşme
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in beyaz kayalıklarında bir cennet. Son dönemlerde oldukça rağbet gören bu yer masmavi denizin uyumu ile kamp yapmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

8. Kestel Barajı Kamp Alanı – Bergama
İzmir Mekan Rehberi

İzmir Bergama ilçesinin yakınında Kent Çayı üzerinde sulama amacıyla inşa edilen bir baraj yeridir. Kamp yapmak isteyenler için çadırınızı nereye kurarsanız o noktada iyi bir manzara  seyredeceğiniz kesin.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar