Yeme & İçme

Daha İyi Yemek Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

İzmir Mekan Rehberi     20 Nis, 2022     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi
Daha İyi Yemek Fotoğrafları Nasıl Çekilir? Yemek fotoğrafçılığı aslında göründüğünden çok daha zor. Sürekli pratik yapmak tabii ki, kendinizi geliştirmek için en doğru yol olacaktır ama sadece bu yetmiyor dikkat edilmesi gereken detaylarla beraber bu süreç çok daha hızlı ilerliyor.
En İyi Yemek Fotoğrafları İçin Öneriler
İzmir Mekan Rehberi

Asıl olay: Işık!

Başlangıç seviyesindeyseniz ışığın öneminin farkında olmak, ışığın şiddetini ayarlamak ve yiyeceğe hangi açıdan vurduğu gibi konularda bilgi sahibi olarak başlamak çok daha doğru olacaktır.

Doğal Işık Kullanın
İzmir Mekan Rehberi

Yapay ışıklardan, lambalardan veya yerleşik ışıklardan uzak durun ve doğal ışıkla çekimler yapın.

En İyi Işığı Bulmak İçin Durmadan Gezinin
İzmir Mekan Rehberi

Tek bir mekanla sınırlı kalmadan doğru ışığı bulmak için her yere bakın.

Dağınıklığı Toparla
İzmir Mekan Rehberi

Esas ürünün arkasında dağınıklık olabilir, kaşık, çatal, peçete ve daha farklı şeyler.

Farklı Açılardan Çekmeyi Deneyin
İzmir Mekan Rehberi

Bazı yiyecekler üst açıdan daha iyi görünür, mesela pizza. Bazıları ise yan açıdan, burger gibi. 45 derecelik açının uygun oldukları da var içecekler mesela. Buna karar vermek için yiyeceğin etrafında farklı açılardan fotoğraflar çekin en son favorinizi seçin.

Yemek Fotoğrafı Çekerken Karşılaşılan Problemler 

‏‏‏‏‏‏‏‏   

Bulanık Fotoğraflar
İzmir Mekan Rehberi

Bulanık fotoğraflar kamera sallanması sonucu oluşur. Kamerayı sabit tutmanız gerekiyor (söylemesi kolay). Uzaktan kontrollü tripod kullanın böylece kamera sabit bir şekilde net fotoğraflar çekebilirsiniz. ISO’yu arttırın böylece az ışık bulunan alanlarda yapay ışık desteği sağlamış olursunuz ama gereğinden fazla açmanız durumunda görüntü kalitesinde düşüş yaşayabilirsiniz.

Gerçekçi olmayan renkler
İzmir Mekan Rehberi

Çektiğiniz fotoğraflarda renklerin aşırı mavi, sarı, yeşil veya pembe olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Düzenleme ayarlarından beyaz dengesi ayarını kullanarak bu sorunu giderebilirsiniz. Beyaz dengesi ayarı doğru yapıldığında renkler çok daha canlı görünecektir. RAW formatta çektiyseniz bunu daha sonra da düzenleyebilirsiniz.

Profesyonel Görünmeyen Fotoğraflar
İzmir Mekan Rehberi

Deneyimli fotoğrafçılar esas konuyu vurgulamak için alan derinliğini arttırabilecekleri lensler kullanırlar. Ardından fotoğraflarının kontrastını ve keskinlik ayarlarını düzenleme programları aracılığıyla yaparlar. Bazen çok küçük değişiklikler fotoğrafı ön plana çıkarabilir.

‏‏‏‏‏‏‏‏

Zamanla bunlardan çok daha fazla deneyimi fotoğraf çeke çeke pratik yapa yapa edineceğinizden emin olabilirsiniz, yeter ki sıkılmadan ve severek daha da gelişmek için durmadan çalışmaktan vazgeçmeyin.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar