Yeme & İçme

Sağlıklı Beslenmenin Yükselen Trendi Organik Gıdalar Nedir?

İzmir Mekan Rehberi     30 Oca, 2023     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız organik gıdalardan kaçınamazsınız! Gerçekten organik gıdalar gerekli mi? Evet, Neden diye merak ederseniz ve organik beslenme hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bu yazının devamına göz atabilirsiniz!

Organik Beslenmenin Özellikleri Nelerdir?

Beslenme insan hayatındaki en önemli konulardan biridir. İyi beslenme, iyi bir yaşam için vazgeçilmez koşullardan biridir. Ama bugün reklamlarda satıldığı ve göründüğü kadar kolay iyi besin tüketebilmek yemek mümkün mü? Son yıllarda gıda üretiminde artan suni gübreler, zararlı tarım ilaçları, GDO’lu sağlıksız tohumlar ve hormonların kullanımı yüzünden ve doğal ve organik ürünlere ne yazık ki düşündüğünüz kadar kolay ulaşılamıyor. Bu durum meyve ve sebzelerde, gıda takviyelerinde, tatlandırıcılarda ve diğer tüm besinlerde organik beslenme ihtiyacını doğurdu. Organik beslenme hakkında daha fazlasını öğrenmeye ne dersiniz?

Organik Beslenme Nedir?

Yüzde 100 doğal beslenme olarak da bilinen organik beslenme, organik olarak yetiştirilen gıdalardan oluşan bir beslenme biçimini ifade eder. Organik gıda yetiştirmede endüstriyel tarımdan farklı adımlar izlenir. Aslında organik gıdalar hormon, suni gübre, böcek ilacı ve kimyasallar kullanılmadan özenle yetiştirilmektedir. Organik gıda üretiminde, besinler hiçbir kimyasal etki olmaksızın doğal gübrelerle üretilir.

Neden Organik Beslenmeliyiz?

Diyet türü ve tüketilen besinler yaşam kalitesini ve vücut fonksiyonlarını doğrudan etkiler. Bu nedenle çeşitli hormon ve kimyasalların etkisi altında üretilen gıdaları tüketmek sağlığı doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle organik beslenme ve organik gıdaların tüketimi çok daha doğal bir beslenme şeklidir. İşte bu noktada organik beslenmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Zararlı dış etkilere maruz kalmayan organik tarımdan elde edilen gıdalar orijinal lezzetini koruyabilmektedir. Bu nedenle gıdaların eşsiz lezzetine ulaşmak için organik beslenme de iyi bir seçim olabilir. Ancak organik gıdanın en önemli faydaları kaliteli yaşamak, doğayı korumak ve gelecek nesillere temiz toprak bırakmaktır.

Organik Ürünlerin Özellikleri Nelerdir?

Organik ürünler, yetiştirilme ve üretim koşullarından dolayı bazı özelliklere sahiptir. Bu özellikler kabaca şöyle sıralanabilir:

  1. Bilimsel araştırmalar organik ürünlerin besin değerinin daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bunun nedeni, işlenmemiş gıdaların daha fazla antioksidan içermesidir. Bu bakımdan günlük organik gıda tüketimi vücudun beslenme ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasına yardımcı olabilir.
  2. Organik ürünler koruyucu katkı içermeden tüketime sunulmaktadır. Katkısız ve taze tüketim hem daha keyifli bir beslenmedir hem de daha keyifli bir sindirim demektir.
  3. Organik besinler iyi beslenmeye ve iyi bir yaşama katkıda bulunur.
  4. Organik ürünler aynı zamanda yetiştirilme ve üretim koşulları güvenilir olduğundan dünya için temiz tüketim sağlar.
  5. Organik ürünler, yoğun doğal aromaları sayesinde hem tek başına hem de tariflerde tüketildiğinde daha zengin bir tatlar sunar.

Sizde Organik Sitem ile lezzetli organik ürünleri keşfetmeye ne dersiniz? Örneğin, Organik Bebek Şurubu ile bebeğiniz için anne sütünden sonra en değerli besini olacak organik gıdası ile tanışabilirsiniz. Ya da %100 iyi tarımdan elde edilen, tamamen doğal zeytinlerden üretilen, asiditesi düşük, tadı mükemmel soğuk sıkım zeytinyağımızla tanışın. Organik Ürünler, Organik Sitem'de keyifli bir tüketim için sizleri bekliyor!

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar