Seyahat

Doğayla İç İçe Gezinti Doğal Yaşam Parkı

İzmir Mekan Rehberi     05 May, 2023     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

1937 yılında Türkiye’de ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içine 8 dönümlük alana kurulan bu doğal yaşam parkı, 30 Kasım 2008 yılında Çiğli Sasalı’da bulunan 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkına’na dönüştürülmüştür. İzmir Hayvanat Bahçesinden ve yurtdışından getirilen hayvanlar sanki doğal ortamları gibi bir alanda kafes ve tel olmadan  kendi doğal yaşam alanlarındaki gibi yaşamaktadırlar 120 türde: 1500 hayvan yaşamaktadırlar. 3000 ağaç ve 250 bitki türü vardır.

 

Özellikle çocukların severek gittiği Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçilerin, hayvanları kendi doğal ortamlarında rahatça izleyebilmeleri için ayrı bir yol ve gözetleme kuleleri bulunuyor.
Parkın giriş kısmında, içinde çok sayıda su kuşunun yaşadığı 8.450 metrekare büyüklüğünde gölet yer alıyor. Parkta, çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanları da bulunmaktadır. Ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel gibi yapay görsel ayıraçlar parkta bulunmuyor. Doğal yaşam alanı olan İzmir Kuş Cenneti’nde 500 bin civarında kuş türü yaşamaktadır.

 

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda hayvan mutfağı, yem ambarı, atölye, yemekhane, karantina, eğitim-konferans ve sergi salonu benzeri gibi bölümler vardır.
Giriş saatleri ise şu şekildedir HAFTA İÇİ VE PAZAR 18:30 CUMARTESİ 18:00 İzmirimKart ile giriş yapabilirsiniz...
Karşıyaka ve Çiğli Anadolu Caddesi - Cahar Dudayev Bulvarı üzerinden Sasalı ve Tuzla Kuş Cenneti Yolu'nu izleyerek İzmir Doğal Yaşam Parkı'na ulaşabilirsiniz.
Keyifli vakitler dileriz...
 

 

 

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar