Yeme & İçme

4. KOMŞU SOFRASI BUENAS BİSTRO’DA GERÇEKLEŞTİ

İzmir Mekan Rehberi     14 May, 2023     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

 

Bornova Buenas Bistro Lounge'da gerçekleşen Komşu Sofrası Etkinliği, 4. kez düzenlendi ve bin kişi üzerinde katılım sağlandı. Etkinlik, özlenen komşu kültürünü yaşatmak ve yerel gastronomiyi canlandırmak amacıyla düzenlendi.

 

16 yerel üretici stantıyla birlikte gerçekleşen etkinlikte 120 misafir kendi kültürlerine ait yemeklerle sofraya dahil oldu. Etkinlik tamamen ücretsizdi ve 'almadan verme' duygusu ile misafir ağırlama deneyimini yaşatmak için düzenlendi.

Etkinliğin bu yılki konuk ülkesi Yunanistan oldu ve Atina'dan Yunan şef Maria Lekka, Yunan kültürüne ait yemeklerle katıldı. İtalyan Kültür Merkezi, Bosna Sancak Derneği, Bayetav, depremzede kadınlarımızın kurduğu Oyuncak Atölyesi, Ressam Çiğdem Şaşmaz, Eski Bornova Fotoğrafları Sergisi ile kent tarihçi Altan Altın, Bornova Kültür Adası Projesi yürütme kurulu ve Girişimci Kadınlar Kulübü kurucusu Ülkü Hür "Haydi Değiştirelim Dünyayı" kitap serisinin ilk kitabı olan Marie Curie kitabının lansman ve imza günü ile etkinliğe katıldılar.

 

Lezzet ve Eğlence Birlikte
İzmir Mekan Rehberi

Smyrna Band müzikleri ve Balkanfolk Üyeleri de danslarıyla etkinliğe renk kattılar. Etkinliğe ana sponsor olarak katılan Kütahya Porselen de stant açarak etkinliğe destek sundu. Etkinliğin 4.sü gerçekleştirildi ve önceki yıllardaki gibi büyük ilgi gördü.

 

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar