İzmir Haberleri

İzmir’de Çekilen Unutulmaz Diziler Ve Filmler 

İzmir Mekan Rehberi     18 Eyl, 2023     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Birçok dizi ve filmin çekildiği mekanlar izleyiciler için merak konusu oluyor. Ege’de filmlerin vazgeçilmez durağı olmuştur. Geçmişten günümüze setlerin uğrak noktası olan İzmir’de çekilen bir çok film ve dizi bulunmaktadır. Bir zamanlar severek izlediğiniz yapımların İzmir’de çekildiğini biliyor muydunuz?

Hazırsanız İzmir’de çekilen dizi ve filmlere yolculuğa çıkalım!  Sizler için İzmir'de çekilen bazı film ve dizileri sizler için araştırdık ve listeledik. İşte o yapımlar;

 

Kavak Yelleri (2007)

İzmir’in görülmeye değer turistik yerlerinden Urla’da başlayan dizinin uzun bir dönemi burada çekildi. Taş evleri, eşsiz manzaraları ve sıcak havası ile Urla, Kavak Yelleri dizisinin konusu ile bütünleşirken, belli bir süreden sonra set İstanbul’a taşındı. İstanbul’unda tarihi semtlerinde çekilen Kavak Yelleri, unutulmaz hale geldi. 

 

Anadolu Kartalları (2011)

İzmirde çekilen bir başka film ise Anadolu Kartalları’dır. Filmin çekimleri İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü, E ve İzmir'in Foça ilçesinde çekilmiştir. Eğitim uçakları ve savaş uçaklarının yakın plan çekimleri ile gerçekleştirilen filmin devamı ise Konya’da devam etmiştir.

 

Yeşil Deniz (2014) 

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi Kasabası’nda  çekilen dizi Yeşilova olarak geçiyor. Ödemiş’in doğal güzelliklerini ortaya çıkartan, köyün hiç bozulmadan bu zamana geldiği, senelerdir aynı kültürü ve yaşam tarzıyla aktarıldığını görebiliriz.

Türkiye'nin en iyi 30 köyünün ilk üçünde yer alan ve turistlerin dikkatini çeken Birgi Köyü buram buram tarih kokuyor. 

 

Babam Ve Oğlum (2005)

Ağlamaya niyeti olmayanı bile hüzünlendiren Babam ve Oğlum; baba ve oğul arasındaki ilişkiyi sınırlar çizmeden aktarmaktadır.

Çekimlerine 24 Temmuz 2005’te başlanılan filmin çoğu sahnesi İzmir Seferihisar’da yaklaşık 1 ay sürerken filmin diğer çekimleri ise Balıkesir Ayvalık ve İstanbul’da devam etti. Ayrıca 6 dalda ödül olan film rekor kırmaya devam ediyor… 

 

Mucize 2 Aşk (2015)

Mucize Aşk’ın çekimleri İzmir’in Foça ilçesi ve Kars’ta gerçekleştirildi. 60’lı yıllarda geçen film için o döneme ait nostaljik kostümler ve klasik arabalar kullanıldı.Bununla birlikte, bazı sahneler için Marsilya Meydanı ile adalar da kullanıldı.

 

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar