Yeme & İçme

Evde Cold Brew Nasıl Yapılır?

İzmir Mekan Rehberi     04 Eki, 2023     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

"Cold Brew Kahvenin İcadı: Denizcilerin Serin Keşfi"

Cold brew kahvenin kökenleri, denizcilerin 17. yüzyılda Hollanda'da yaptığı keşfe dayanır. Uzun deniz yolculukları sırasında sıcak suya erişimleri olmadığı için denizciler, kahve yapmanın yollarını aramaya başladılar. Bu keşif, soğuk suyun içine kahve ekleyip demlemeye bırakmanın lezzetli sonuçlarını bulduklarında gerçekleşti. Denizciler, demlenen kahvenin tadından o kadar memnun kaldılar ki, uzun yolculuklarında sürekli olarak cold brew hazırlamaya başladılar. Ayrıca, bu yöntemle hazırlanan cold brew kahveyi kolayca saklayabildikleri için, gemideki birinci tercihleri haline geldi. Cold crew kahve, böylece serin ve lezzetli bir içeceğin icadı olarak denizciler aracılığıyla dünyaya tanıtıldı.

Cold brew yapmak, yazın serinletici ve lezzetli bir içeceğe dönüşen kahve tutkunları için harika bir seçenektir. Hem profesyonel yöntemleri hem de evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemleri içeren farklı seçenekler bulunmaktadır. İşte cold brew kahvesi yapmanın püf noktaları.

French Press ile Cold Brew Yapmak

Evde cold brew kahve hazırlamak istiyorsanız, french press kullanmak oldukça pratik bir yöntemdir. İşte adım adım french press ile evde cold brew kahve yapımı:

- Bir kişilik bir servis için 250 ml soğuk su ve 15 gr kahveyi french press'in içine koyun ve karıştırın. Ardından buzdolabına koyun.

- Kahvenizi buzdolabında 24 saat boyunca demlenmeye bırakın.

- 24 saat sonra, french press'in metal filtresi ile kahvenizin posasını ayırarak kahveyi bir şişeye aktarın.

- Cold brew kahveniz hazır! İsteğe bağlı olarak süt veya buz ile servis edebilirsiniz.

Unutmayın ki, french press'in metal filtresi küçük kahve taneciklerini içerisine hapseder, bu nedenle cold brew kahvenizi uzun süre tutmamaya çalışın. En iyi taze ve lezzetli deneyimi elde etmek için 2 gün içinde tüketmek gerekiyor.

Cold Drip ile Cold Brew Yapmak

Cold drip yöntemi, cold brew kahve hazırlamanın en özgün ve lezzetli yollarından biridir. Bu yöntem, üç farklı haznenin kullanılmasıyla gerçekleştirilir ve sonuç oldukça tatmin edicidir. İşte cold drip ile evde cold brew kahve yapmanın adım adım tarifi:

- Cold dripper'ın orta haznesine, kahve taneciklerinin suyla temasını önlemek için düz ve yuvarlak bir filtre kağıdı yerleştirin. Ardından 65 gr kalın öğütülmüş kahveyi ekleyin ve düzgün bir şekilde yayın.

- Kahveyi kaplayan birkaç kat filtre kağıdı daha ekleyin. Bu adım, suyun kahve taneciklerinin her birine eşit şekilde dağılmasını sağlamak için gereklidir.

- En üst hazneye, toplamda 1 litre olacak şekilde soğuk su ve buz ekleyin. İdeal oran, 700 ml su ve 300 gr buzdur.

- Damlatma hızını yaklaşık olarak her 2-3 saniyede bir damla şeklinde ayarlayın ve kahvenizin demlenmesine izin verin.

- Tüm su üçüncü hazneye damladığında, alt haznedeki cold brew kahveyi keyifle tüketebilirsiniz!

Cold drip yöntemi, sabır gerektirse de sonuç oldukça ödüllendiricidir. Bu soğuk demleme yöntemiyle hazırlanan cold brew kahve, içimini beklediğinize değecek bir lezzet sunar.

Paylaştığımız iki yöntemle, evde lezzetli ve serinletici bir cold brew kahve yapabilirsiniz. Rahatlatıcı bir bardak cold brew ile sıcak günlerde kendinizi şımartın. Her yudumuyla serinliği hissedin. Afiyet olsun!

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar