Yeme & İçme

Atatürk’ün İzmir Sevdası: Mahrem Urla

İzmir Mekan Rehberi     05 Mar, 2024     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

İzmirli’lerin Atatürk sevdasını bilmeyen yoktur. Peki ya Atatürk’ün İzmir sevdasını biliyor musunuz?

İzmir Atatürk’ün ikinci memleketidir. İzmirliler Atatürk'e 14 Eylül 1922 tarihinde hemşehrilik teklif etmiştir. Atatürk de bu güzel teklife kayıtsız kalamamış ve İzmir Hemşehriliği sanını kabul etmiştir.

Aynı zamanda Atatürk İzmir’deki bir restoranı o kadar sevmiştir ki o restoranı iki kez art arda ziyaret etmiştir.

İşte o restoran: Mahrem Urla’nın Hikayesi

1800 ‘lü yıllarda Rum bir üzüm tüccarı tarafından bir konak inşa edilmiş. 1900’lerde bu konak Mahfel yani askeri gazino olarak kullanılmaya başlanmış. 1920 yıllarında ise dönemin şehir kulübüne dönüştürülmüş.

Şehir kulübü olduğu dönemlerde Mustafa Kemal Atatürk buraya gelmiş ve 1926 yılının Haziran ayında birkaç kez burada ağırlanmış. Ardından bu güzel konak Atatürk'ün en sevdiği 6 restorandan biri olmuş ve iki kez art arda ziyaret ettigi tek restoran haline gelmiş. Bu tarihi konak günümüzde Mahrem Urla‘ya ev sahipliği yapıyor.

Mahrem Urla, eşsiz atmosferi ve tarihi dokusuyla bizlere bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Bizlere de atamızın sevdiği bu güzel mekana gidip onunla aynı havayı soluyacak olmanın heyecanı kalıyor.

Mahrem Urla

5
Meyhane Urla

Atatürk 15 Haziran 1926 da Urla'ya ziyarete gelmesi ve Urla Mahfel Konağı'nı keşfetmesiyle birlikte, Mahfel Konağı Atatürk’ün en sevdiği 6 Restaurant tan biri olmuş. Mahfel Konağı o günlerden bu...

İNCELE & REZERVASYON YAP

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar