Seyahat

İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler

İzmir Mekan Rehberi     14 May, 2024     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

İzmir, tarih ve kültür meraklılarına birçok ilgi çekici seçenek sunuyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü ili olan İzmir, Ege Denizi kıyısında yer aldığı için büyükşehirlerin kaosundan uzak, huzurlu bir atmosfere sahip. İzmir’de şehir merkezinde ve farklı ilçelerde keşfedilecek pek çok yer var. İzmir Mekan Rehberi olarak, İzmir’de görülmesi gereken yerleri sizler için derledik.

1. Kordon

İzmir’in sembolik sahil şeridi Kordon, özellikle gün batımı manzaralarıyla ünlü. Şehir merkezine yakın olan bu alanda bisiklete binebilir, çimlere yayılıp keyif yapabilir ya da sahil boyunca sıralanan kafe, restoran ve barlarda oturabilirsiniz. İzmir’deyken bir akşam üstünüzü Kordon’da geçirip güneşi batırmak bir gelenek. Buradayken İzmir’e özgü kumru ya da söğüş yemeyi unutmayın!

2. İzmir Saat Kulesi
İzmir Mekan Rehberi

1901 yılında II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yılı anısına inşa edilen Tarihi İzmir Saat Kulesi, şehrin sembollerinden biri. Konak Meydanı’nda bulunan bu görkemli yapı, özellikle geceleri ışıklandırıldığında nefes kesici görünüyor. Hem tarihe tanıklık etmek hem de harika fotoğraflar çekmek için ideal bir yer.

 

3. İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
İzmir Mekan Rehberi

Tarih tutkunları için İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi mutlaka görülmesi gereken bir yer. İzmir ili ve çevresinde bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği müzede, altın, metal, mermer ve cam eserler gibi pek çok ilginç obje bulunuyor. Müze, aynı zamanda yöreye özgü tarihi tekstil ürünleri ve yazmaları da sergiliyor.

4. Agora Ören Yeri
İzmir Mekan Rehberi

Konak ilçesinde bulunan Agora Ören Yeri, MS 2. yüzyıla ait kalıntılarla dolu. Helenistik ve Roma dönemlerinde Symrna antik kentinin merkezi olan Agora, idari, sosyal, kültürel ve dini açıdan önemli bir yerdi. Şehir merkezinden çok uzaklaşmadan antik bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal.

5. Tarihi Asansör
İzmir Mekan Rehberi

1907 yılında inşa edilen Tarihi Asansör, Mithatpaşa ve Halil Rıfat Paşa Caddesi’ni birbirine bağlıyor. Asansörle 40 metre yukarı çıktığınızda panoramik İzmir manzarasıyla karşılaşacaksınız. Özellikle gün batımında manzara daha da güzel oluyor. Tarihi Asansör aynı zamanda bir bar/restorana da ev sahipliği yapıyor.

6. Seferihisar
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in en çekici noktalarından biri olan Seferihisar, Türkiye’nin ilk citta slow’u yani ‘sakin şehri’. Seferihisar, cumbalı şirin evleri, huzurlu sokakları ve mutlaka görülmesi gereken Teos Antik Kenti ile dikkat çekiyor. Sakin ve huzurlu bir atmosfer arayanlar için ideal bir destinasyon.

7. Dario Moreno Sokağı
İzmir Mekan Rehberi

İtalyan asıllı Türk sanatçı Dario Moreno’nun adını taşıyan bu sokak, tarihi dokusu ve nostaljik havasıyla büyüleyici. Eski Rum evlerinin önünde fotoğraf çektirmek, şirin kafelerde mola vermek ve hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapmak çok keyifli. Tarihi İzmir Asansörü de bu sokakta bulunuyor.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar