Yeme & İçme

Şehrin Göbeğinde, Karmaşadan Uzak Bir Mekan "Kete"

İzmir Mekan Rehberi     26 Tem, 2016     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Hayata karşı sınav verdiğini düşündüğü bir sırada, aslında hiç aklında yokken yoğun isteklerle kendi butik lokantasını açan Elif Esma Özusta, aldığı olumlu tepkilerden oldukça mutlu. 
 

Her gittiği bölgenin ve şehrin kendine has lezzetlerini başarıyla uygulayabiliyor

Babasının subaylığı dolayısıyla Türkiye’nin her köşesini gezen Elif Esma Özusta, her gittiği bölgenin ve şehrin kendine has lezzetlerini başarıyla uygulayabiliyor.

Ailesine ve arkadaşlarına sunduğu lezzetlerin beğenilmesi üzerine bunu mesleğe dönüştürmeye karar veren Elif Esma Özusta Alaçatı’da kiraladığı şirin rum evini aslını bozmadan yaptırdığı küçük rötuşlarla Çeşmeliler’in hizmetine sundu. Bu süreçte bütün aile bireylerinin ve yakın dostlarının desteği ile cesaretlendiğini söyleyen Elif Esma Özusta, "Bu bir başarı öyküsümüdür bilemem ama bir hayali gerçeğe taşımak olduğunu biliyorum. Bir şey üretmek, bir şey yaratmak ve o ürünün birileri tarafından beğenilmesinin verdiği hazzı hiç bir paraya satın alamam ve değişemem. Bir çok insan gibi hayatla ilgili sınavımı verdiğimi düşündüğüm bir anda annem, kardeşlerim, çocuklarım ve yeğenlerimin desteğiyle Alaçatı’da çok sevimli bir Rum evini kiralayıp aslına dokunmadan ufak rötuşlarla İzmir ve Çeşmeliler’in hizmetine sundum.

Doğaçlama yemekler
İzmir Mekan Rehberi

Babamın subay oluşu sayesinde Türkiye’nin her köşesini gezdiğim ve her yörenin kendine has lezzetlerini öğrendim. Annemden ve gezdiğim yörelerden öğrendiklerim ile mutfaklara oldukça hakim olduğum için kolları sıvadım. Yemekler dost ve akrabalarım tarafından oldukça beğenilip neden bunu meslek olarak yapmıyorsun soruları bu işi hayata geçirdi" dedi. Mutfakla arasının çok iyi olduğunu, doğaçlama yemekler yapmayı sevdiğini de sözlerine ekleyen Özusta, "Mutfak sevene terapi bence. doğaçlama yemek yapmayı seviyorum, tek düze yemek hiç yapmadım. O yüzden menu oluşturamıyorum. Gün gelir Arnavut böreğimi, gün gelir Mardin’in ıspanaklı kavurmasını, gün gelir Girit kalaçunyası yaparım. Alaçatı’nın göbeğinde olupta kargaşanın dışında kalan lokantamız, leziz yemekleri tadına vararak sakin ortamda yemenin yegane adresi. Fiyatlarımızın uygunluğunun yanısıra lezzet garantimizdir" şeklinde konuştu.

Kete, Alaçatı Tokoğlu Mahallesi Pazaryeri Camii dibi 11001 sokakta misafirlerine hizmet veriyor.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar