Yeme & İçme

İzmir'in Ücretsiz En İyi 11 Kamp Alanı

İzmir Mekan Rehberi     01 Ağu, 2019     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Biliyoruz ki kamp yapmak büyük bir tutkudur. İzmir Mekan Rehberi olarak İzmir’ dе yеr alan en iyi kamp alanlarını sizin için bir araya getirdik...

Su Uçuran Şelaleleri Kamp Alanı, Aliağa
İzmir Mekan Rehberi

Şehir kalabalığından ve stresinden uzak, orman kampı için görülecekler listenize Su Uçuran Şelalesi ya da diğer adıyla Türkmen Şelalesi’ni ekleyebilirsiniz. Manisa merkezden şelalenin çok yakını olan Türkmen Mahallesi’ne kadar (35 km) ulaşım sağlayabilirsiniz.  Yiyecek ve içeceğinizi yanınızda getirmelisiniz çünü şelale yakınlarında market vs yok.  Kamp için düzlük alan şelalenin üst kısmında mevcut. 

Kestel Barajı Kamp Alanı, Bergama
İzmir Mekan Rehberi

Kestel Barajı, İzmir, Bergama kenti yakınındaki Kestel Çayı üzerinde sulama amacıyla inşa edilmiştir.  Manzarayı nereden daha iyi seyredebileceğinizi düşünürseniz oraya çadırınızı kurabilirsiniz. Elektrik, su ve gıda gibi ihtiyaçlarınızı önceden temin etmeniz sizin için iyi olacaktır.

Sazlıca Plaj Kamp Alanı, Yeni Foça
İzmir Mekan Rehberi

Eski Foça ve Yeni Foça arasında bulunan Sazlıca Plajı, ziyaretçilerine karavan kampı, çadır kampı ve günübirlik piknik imkanı sunuyor.  Kendiniz dışarıdan yiyeceklerinizi getirebiliyorsunuz. Dilerseniz de restoranda da, egenin güzel lezzetlerini deneyebilirsiniz. Berrak bir denize sahip olan bu plaj’da denizin tadını çıkartırken, diğer yandan da yeşilliğin tadına varabilirsiniz.

Nazarköy Kamp Alanı, Kemalpaşa
İzmir Mekan Rehberi

Nazarköy Kanyonu ve köy içerisindeki nazar boncuğu tesisleri nedeniyle bir hayli ilgi gören bu bölgede, kanyon yolu üzerindeki Nazarköy Orman Kamp Alanı, yanından geçen derenin sesi, kuşların cıvıltısıyla tam bir orman kamp alanı. Deredeki su haricinde başka hiçbir imkan bulunmamaktadır. Yanınıza tüm ihtiyaçlarını giderecek şeyleri temin edebilirsiniz.

 

Dereköy Kamp Alanı, Kemalpaşa
İzmir Mekan Rehberi

Kemalpaşa – Torbalı yolu üzerinde Karabel Mesire Alanı‘na 4 km mesafededir.  Dereköy kaya tırmanış duvarları bölgesine yakın mesafede olduğundan tercih sebebidir. Mahmut dağının esintisini görebileceğiniz kamp alanında sadece wc ve su imkanı bulunmaktadır. Orman kampı için tercih edilen bölgelerdendir. En yakın market yakındaki köy merkezindedir.

Hitit Kabartması Kamp Alanı, Kemalpaşa
İzmir Mekan Rehberi

Kabartma, Kemalpaşa – Torbalı yolu üzerinde bulunan Karabel geçidi başlangıcında Torbalı yönünde yolun sağ tarafında kalmaktadır. Kayalık, Ege Bölgesinin en eski tarihi yapıtlarından birisidir.  Kaya etrafında kampa uygun yer bulunmasa da patika yoldan biraz ilerleyerek manzarası güzel bir çok kamp alanı mevcut.Bölgeye ulaşmadan son olarak Kemalpaşa’da tüm ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekiyor. Doğa severlerin uğrak noktalarından olan bu yer orman kapı severlerin uğraması gereken yerlerdendir. 

 

Pırlanta Plajı, Çeşme
İzmir Mekan Rehberi

Hafta sonu kaçamakları için oldukça uygun bir kamp alanıdır. Plaj yakınındaki ağaçlık alanlara çadır kurulabilir. Çeşme otogardan toplu taşıma ile ulaşımı oldukça kolaydır. Plajda bakımlı ücretli duşlar bulunmaktadır.. Temel ihtiyaçlarınızı bölgedeki işletmelerden tedarik edebilirsiniz.

 

Çanak Koyu Kamp Alanı, Foça
İzmir Mekan Rehberi

Foça Merkeze yakın hafta sonu hem deniz hemde kamp kaçamağı yapmak isteyenlere oldukça uygun bir yerdir. Ulaşımı kolay ve rahat toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabilir. Gıda, su, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı bölgedeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Gün batımı ve nefes kesen bir manzarayı kaçırmayınız.

 

Delikli Koy Kamp Alanı, Çeşme
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in gizli kalmış cennetlerinden biri olan Alaçatı‘da bulunan Delikli Koy son dönemlerde oldukça rağbet görmektedir. Bembeyaz kayaların ve masmavi denizin eşsiz uyumu ile kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihlerindendir.

 

Ilıca Plajı Kampı, Çeşme
İzmir Mekan Rehberi

Çeşmede bulunan plaj turkuaz denizi ile yaz aylarında ücretsiz hizmet vermektedir. Ek olarak kamp yapıp hemde denize girebileceğiniz güzel noktalardandır. Su gıda ve diğer ihtiyaçlarınızı bölgeden kolaylıkla giderebilirsiniz.

 

Kaynaklar Kamp Alanı, Buca
İzmir Mekan Rehberi

Kaynaklar Kamp Alanı, Buca 

Doğayla iç içe huzurlu bir kamp yapmak isteyenler için vazgeçilmez uğrak noktalarından biridir. Sadece yılın belli zamanlarında dağ tırmanışı için sporcuların uğrak noktasıdır. Onun dışında köy merkezine yakınlığı ve kamp alanının ücretsiz olması da yılın her zamanı ziyaretçilerine açıktır.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar