Yeme & İçme

Çeşme'yi Dünyaya Tanıtan "Dost Pide"

İzmir Mekan Rehberi     28 Haz, 2016     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

 Dost Pide Pizza yalnız İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin tanıdığı beldeye gelen turistlerin dahi tercih ettiği marka...

Aileden Kalma Topraklar

Çeşme’nin 350 yıllık yerlisi olmakla gurur duyan Dost Pide Pizza'nın sahibi Reşat Akbaykal bıraktığı topraklar için annesi Hayriye Akbaykal'a minnettar.

Pide deyince akla gelen markaların başında yer alan TSE belgeli ilk restoran olma özelliğiyle dikkat çeken Dost Pide, müdavimlerinin damaklarına hitap etmeye devam ediyor. 1974’ten bu yana kaliteden ödün vermeden, şubeleşmeden Çeşme’de hizmetlerini sürdüren Dost Pide, bu yaz sezonu 43 yaşına ulaşacak olmanın coşkusunu yaşıyor. Dost Pide Genel Müdürü Reşat Akbaykal, Aileden kalma topraklar üzerinde değişmeyen kalite ve hizmet anlayışıyla müşterilerine güler yüzle hizmet sunduklarını belirterek, "Dost, bir markadır.

TSE Belgeli İlk Restoran
İzmir Mekan Rehberi

Reşat Akbaykal, iki masa sekiz sandalye ve bir personelle başladıkları ticaret hayatında bugün ulaştıkları noktada büyük heyecan duyduklarını ifade etti. Akbaykal, “Bugün 60 kişilik ekibimizle hizmet veriyoruz. Yavaş yavaş markalaştık. 2014’te TSE belgesini ilk alan restoran olarak sektörümüze öncülük yaptık. Bu konuda çok hassasız” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Kaliteyi Korumak Çok Zor

Reşat Akbaykal, şubeleşme konusunda ise oldukça kararlı konuştu. Daha önce İzmir içinde toplam 5 şubeyle hizmet verdiklerini; fakat şubeleşmenin kalite üzerinde büyük etkisi bulunduğunu kaydeden Akbaykal, “Aynı kalite ve lezzeti bütün şubelerde yüzde yüz yakalamak maalesef mümkün olmadı. Bir an olsun ayrılmadan günün 18-20 saatini burada geçirmemden dolayı diğer şubelere konsantre olamadım. Bütün şubelerin başında da bire bir bulunamadığım için kalite ve lezzet beni pek memnun etmedi. Çeşme’de tek işletmemizle her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizle bire bir ilgilenip, arzu ve şikayetlerini öğrenebiliyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar