Yeme & İçme

İzmir'de Lezzetleriyle Öne Çıkan Esnaf Lokantaları

İzmir Mekan Rehberi     07 Ağu, 2019     3 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Mevzu öğle yemeği olunca lezzetten ödün vermeyenlere çok güzel bir haberimiz var. Geleneksel türk lezzetlerinin en önemli temsilcileri Esnaf Lokantalarının önemini hepimiz çok iyi biliyoruz.  İzmir Mekan Rehberi olarak sizler için birbirinden lezzetli 5 esnaf lokantalarını gezdik...

Bizim Esnaf Lokantası (Kemeraltı)
İzmir Mekan Rehberi

Kemeraltı’nda mis kokuların size davet ettiği enfes bir esnaf lokantası olan Bizim lokanta, tezgahta ki yemekler arasında seçim yapmakta zorluk çekeceğiniz kadar lezetli seçenekeleri olan bir lokantadır. Porsiyonlar son derece büyük ve doyurucu olduğu için, siparişinizi verirken karnınızdan önce gözünüz doyacaktır. Kelle paça ve balık çorbasını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Bizim lokantanını en çok konuşulan yemekler nohutlu işkembe, tereyağlı kuru fasulye ve fırında makarnadır.

Özüm Lokantası (Çamdibi)
İzmir Mekan Rehberi

Özüm Lokantası, 1960’tan beri esnaf lokantası olarak faaliyet sürdürürerek günümüze kadar gelmekle beraber, adının yanı sıra paça çorbasını da insanlara duyurmayı başarmıştır. Özüm’de kavurma, ciğer ve nohutlu işkembeyi tatmalısınız. Sulu yemekleri de oldukça lezzetlidir.

Esnaf Lokantası Mahmut Usta (Kemeraltı)
İzmir Mekan Rehberi

50 kişilik kapasitesi olan Mahmut Usta, pazartesi ve çarşamba günleri çıkarılan en meşhur yemeği olan ayak çorbası sizlerin damak zevkine sunulmuş bir halde. Bunların yanı sıra kendilerini en iyi türk esnaf lokantası olarak konumlayan Mahmut Usta ve ekibi sizzler için en güzel yemekleri ve en güzel servisi sunmaya hazır. Mevsiminde ege otları ve zeytinyağlıları da en beğenilen lezzetlerindendir.

Kanaat Lokantası (Gaziemir)
İzmir Mekan Rehberi

İzmir’in en eski mekanlarından bir olan Kanaat Lokantası, hafif ve lezzetli yemekler için en iyi tercih edebileceğiniz yerdir. En lezzetli yemeklerinden olan, kuru fasulye, tas kebabı, nohut ve pilavı öneriyoruz. En önemlisi de kadın budu köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Şaban Usta Yeri (Çankaya)
İzmir Mekan Rehberi

Çankaya’da ki esnaf lokantalarından çorbaları üzerine çıkaracağım listenin yıldızlarından biri olan Şaban Usta’nın Yeri sabah çorbaları ve öğlen ise ev yemekleri ile meydana gelmiş bir lokantadır. En meşhur yemeklerinden biri olan, mevsim köfte ise müşterilerin damak tadına uymuş ve herkesten tam not almıştır.

    YORUMLAR

  1. Image
    Harika bir haber. izmirdeki en iyi esnaf lokantalarını seçmişsiniz gerçekten. Ama ben adil müftüoğlunun da bu listede olması gerektiğini düşünüyorum. elinize sağlık
  2. Image
    Esnaf Lokantası Mahmut ustayı tek geçerim. Yıllardır değişmeyen lezzet. İşkembeli Nohut yemeği harikadır
  3. Image
    Kemeraltı’da Urlalı Hasan Usta Kısmet Lokantası’da bu listede olmalı’idi

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar