İzmir Haberleri

İzmir’in Tarihi Atmosferini Hissedebileceğiniz Mekanlar

İzmir Mekan Rehberi     15 Tem, 2021     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

İzmir tarihi geçmişi oldukça eskilere dayanan bir şehirdir. Birçok tarihi mekânı bünyesinde bulunduran bu şehirde tarih ve yaşamın iç içe olduğu oteller, restoranlar ve kafeler vardır. İşte İzmir’in tarihi atmosferini hissedebileceğiniz mekanlar! 

L'agora Old Town Hotel & Bazaar
İzmir Mekan Rehberi

Eğer İzmir’e yolunuz düşecek olursa Havra Sokağı’nın aşağısında bulunun L'agora Old Town Hotel & Bazaar’ın tarih kokan ambiyansına bayılacaksınız! 300 yıllık hanın restore edilmesiyle ortaya çıkan bu otel İzmir’in gözde mekanlarından biri haline gelmiştir. 

1870’s Taş Konak Hotel
İzmir Mekan Rehberi

150 yıllık bir taş evin restore edilmesi ile yeniden hizmete açılan bu hotel, tarihi ambiyansı ve yeşil alanları ile Urla’da huzurla vakit geçirebileceğiniz bir nokta haline gelmiştir. Bu hotele Urla’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramalı, tarihine adımınızı atmalısınız!

Sini Köşk Restoran
İzmir Mekan Rehberi

Buca’da, 100 yıllık çam ağaçlarının altında bulunan bu tarihi köşk restore edilerek restoran olarak hayatına devam etmektedir. Birbirinden leziz yemeklere sahip bu restoranda, sevdiklerinizle tarihi atmosfere eşlik ederken hoş vakit geçirebilirsiniz.

1850 Hotel Kemalpaşa- Fava Alaçatı
İzmir Mekan Rehberi

Alaçatı’da 170 yıllık bir Rum binasının modern mimari ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu hotelde tarihi sonuna kadar hissedecek, aynı zamanda içerisinde bulunan geleneksel lezzetlerin bir harikaya dönüştüğü Fava Restoran’da keyifli vakit geçireceksiniz. 

Saime Sultan Yalısı
İzmir Mekan Rehberi

Saime Sultan Yalısı, 1879 yılından bu yana tarihi dokusunu koruyan İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarasına sahip maviliğin kenarında bulunmaktadır. Özel günlere ve organizasyonlara ev sahipliği yapan bu yalı mutlu günlerinize eşlik edecek tarihi mekanlardan birisidir.

Sihirbazın Evi – Şirince Butik Otel
İzmir Mekan Rehberi

Tarihi Şirince Köyü’ndeki 300 yıllık Rum Konağı’nın restore edilmesi ile yeniden kapılarını açan bu butik hotelde her bir köşede ayrı bir hava soluyacaksınız! Şirince’nin temiz havasını eşliğinde yemyeşil bir manzaraya sahip terası ve özel dekor edilen odalarında huzurlu vakit geçireceksiniz…

Rasim Palas Otel
İzmir Mekan Rehberi

1800’lü yılların sonunda Çeşme’de Rasim Efendi tarafından kurulan bu otel oldukça geniş bir tarihe sahip. Atatürk’ün 1926’da severek konakladığı bu otel günümüzde restore edilerek hala aktif olarak kullanılmaktadır. Tarihi atmosferine hayran kalacağınız deniz kenarındaki bu otele Çeşme’ye yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız!

Tarihi Asansör Restoran
İzmir Mekan Rehberi

100 yılı aşkın tarihi ile İzmir’in sembollerinden birisi olarak kabul edilen Tarihi Asansör bünyesinde bulunan bu restoranda, İzmir’in eşsiz manzarasını seyretmeye doyamayacaksınız!

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar