İzmir Haberleri

İzmir Yapılacaklar Listesi

İzmir Mekan Rehberi     12 Tem, 2022     0 Yorum
İzmir Mekan Rehberi

Türkiye'nin gözbebeği, Ege'nin İncisi ve bizce dünyanın en güzel şehri İzmir. Kendine has kültürü, insanları, havası, suyu, özgün lezzetleri ve sınırsız eğlencesi ile dünya'da nam salmış prenses İzmir. Bakmasını bilirseniz her köşesinde başka bir güzellik bulursunuz İzmir'in. Gastronomi anlamında Anadolu'nun tüm lezzet motiflerine sahip, levanten mutfağı,safarad mutfağı ve akdenizin sentezi. Lezzet açısıdan yok yok bu güzel şehirde. Peki geldik İzmir'e ne yapmalıyız, ne yemeliyiz ve nereye gitmeliyiz diye soranlar varsa İzmir Mekan Rehberi'nin size özel hazırladığı İzmir Yapılacaklaar Listesini mutlaka inceleyin.

 

Kemeraltı'nda Lezzet Turu Yap.
İzmir Mekan Rehberi

Dünya'nın en büyük açık hava merkezlerinden birisi olan Kemeraltı 1660 dan bu yana alışverişin merkezi olarak görülmektedir. Hala kültürel tarihini koruyan Kemeraltı'nda lezzet açısından bir çok nokta var. Kemeraltı'an giderseniz mutlaka gitmeniz gereken lezzet noktaları, Numan Pide, Esnaf Lokantası Mahmut Usta, Gül Kebap, Can Döner, Köfteci Hidayet, Meşhut Hisarönü Şambalicisi, Hisarönü Sütlü Tatlıları. 

Kordon'da Çimlerde Otur
İzmir Mekan Rehberi

Püfür püfür rüzgarı, harika körfez manzarası ve keyifli kalabalığı ile Kordon çimlerde oturmak bir başkadır. Market'ten 2 bira kap ve sevdiğin arkadaşını mutlaka yanına alıp Kordon'da çimlerin keyfini mutlaka yaşa. 

Tarihi Asansör'e Git
İzmir Mekan Rehberi

Karataş'ta Dario Moreno sokağında bulunan Tarihi Asansör iri 58 m yükseklitedir. Musevi iş adamı "Nesim Levi (Bayraklıoğlu)" tarafından 1907 yılında yaptırılan Asansör tarihi yapısı ile büyüleyicidir. Sokakta bulunan kafelerde mutlaka bir Türk kahvesi iç ya da Asansör ile yukarı çıkıp muhteşem İzmir manzarasını seyret. 

Bostanlı'da Gün Batımını İzle
İzmir Mekan Rehberi

Güzellerin diyarı Bostanlı... Karşıyaka'nın en güzel noktası ola Bostanlı sahilde güneşin batışı gerçekten bir başkadır. Gün Batımı İskelesine git ve güneşin batışını izle, pişman olmayacaksın. Aksine iyi ki İzmirdeyim diyeceksin. 

Kokoreççi Asım'da Kokoreç Ye
İzmir Mekan Rehberi

Sakatat sevmem falan demeyin. İzmirliler için bir gelenektir Kokoreç. Hele bir de Çamdibi'nde Kokoreççi Asım'a giderseniz bi başkadır. 

Balıkçı Hasan'da Enginarlı Levrek Ye
İzmir Mekan Rehberi

Kordon'da mevzu rakı balıksa Balıkçı Hasan en iyiler arasında yerini almıştır. Farklı lezzetleri ile öne çıkan Balıkçı Hasan'da Enginarlı Levrek gerçekten bir başkadır. İzmir'e geldiğinizde sakın bu lezzeti ve Balıkçı Hasan'ın ortamını kaçırmayın. 

Dikili Bademli Koyuna Git
İzmir Mekan Rehberi

İzmir'in muhteşem ilçelerinden Dikili'de Bademli Koyu çok fazla kişi tarafından bilinmez ama halk arasında İzmir'in Maldivleri olarak bilinir. Harika kumsalı, mavinin her rengini barındıran denizi ve kumsalı ile mutlaka gidilecekler listenizde olmalı. 

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar